Få et sundt sexliv

Selvom sex er en helt naturlig del af de fleste menneskers liv, er det stadig et ret tabubelagt emne.
At have et sundt sexliv, er en vigtig del af din generelle sundhed og velvære. Derfor bør det også være noget, vi kan tale åbent om.
Her kan du læse om fire vigtige ting, når det kommer til at have et sundt sexliv.

Kend dine grænser

Det er vigtigt, at man kender sine egne grænser, når det kommer til sex. Man skal aldrig deltage i noget, der overskrider ens grænser eller føles ubehageligt.
Samtidig er det også vigtigt at være opmærksom på ens partners grænser. Det er godt at udforske ting, være nysgerrige og prøve noget nyt, men man skal altid have respekt for hinanden og hinandens grænser.

Brug beskyttelse

Der findes en lang række sygdomme og infektioner, der overføres via seksuel kontakt. Derudover kan man også opleve uønskede graviditeter. For at være sikker og undgå disse ting, bør man derfor altid huske at bruge beskyttelse.
Kondomer beskytter både mod seksuelt overførte sygdomme og mod graviditet. Derfor er de en effektiv form for prævention. Køb dem her.

Husk romantikken

For mange hænger sex og romantik uløseligt sammen. Hvis romantikken ikke er der, forsvinder lysten til sex også.
Der skal ikke så meget til at bringe romantik ind i sit parforhold. Man kan lave en lækker middag derhjemme, give blomster eller chokolade til hinanden, eller finde sine egne små måder at være romantiske på.
Romantik kan se ud på mange måder. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Vær ikke flov

Mange føler en vis flovhed, når det kommer til seksualitet. Det er et emne, der kan virke grænseoverskridende at snakke om.

Det er dog vigtigt at prøve at ryste den flovhed af sig. Man får nemlig et langt sundere og bedre sexliv, hvis man tør tale åbent om det.
F.eks. er det godt at kunne kommunikere med sin partner om, hvad man har lyst til og, hvad man ikke har lyst til. Det kan også være givende at tale med sine venner og veninder om sex, da det kan give nogle nye perspektiver på ting.
Det er ikke mindst enormt vigtigt, at man tør gå til sin læge med seksuelle problemer. Læger kan hjælpe dig, hvis du oplever udfordringer eller ubehag i forbindelse med dit sexliv. De er professionelle og har tavshedspligt, så du kan trygt stole på dem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *